domingo, 5 de diciembre de 2010

Cru


La perfección es el regreso. Por eso sólo está al alcance de las civilizaciones decadentes: es Japón, donde el refinamiento ha alcanzado cotas sin igual, en el corazón de una cultura milenaria que ha aportado a la humanidad sus más altas contribuciones, donde ha sido posible el regreso a lo crudo, realización postrera. Es en la vieja Europa, que, como yo, está sumida en una lenta agonía, donde se ha comido, por primera vez desde la prehistoria, carne cruda apenas aliñada con algunos aromas.
Lo crudo. ¡Cuán vano es creer que se resume en devorar sin más un producto no preparado!

Muriel Barbery. Rapsodia Gourmet.
(LO CRUDO)

6 comentarios:

Chousa da Alcandra dijo...

Depende que tipo de degustacións, pero en xeneral os carpaccios seica os condimento moito, co cal...perden crueza!
(Despois do visualizar o video...a ver quen se mete na miña cociña!!!)

Bicos volta e volta

Carmen dijo...

Está bo tempo pra meterse na cociña con este frío que fai.A min os alimentos medio crudos non me atraen, non me acaban de convencer.A carne para min ha estar ben pasadiña.
A foto quedouche de receta!Na guarnición o amarelo non parece pataca nin piña,que é?
Que aproveite!!!

Aura dijo...

Para gustos, sabores e texturas...

Na guarnición: tomate e mazá pasados pola sartén volta e volta e uvas crúas.

Xosé dijo...

Parece feito para alguén que, como me pasa a min, goza da comida moi pouco feita. Outro día chámame e compartimos

Aura dijo...

Desta vez o que pretendía ser pouco feito, saíu un pouco pasado. Cómpre estar ben atentos para collerlle o punto.
Non sei se o regreso ao cru é a perfección, pero no que si concordo é en que os alimentos pouco cociñados ganan en sabor.

Paz Zeltia dijo...

que evolucionados estades,
eu ainda son das que o cociñeiro sae axexar a ver quen é a muller que lle manda o plato de volta para que lle pasen mais a carne...
eu para ver sangue no prato vou ver unha peli gore
:-)